14.05.2003-25.05.2005 TARİHLERİ ARASINDAKİ FAALİYETLER
14 Mayıs 2003 tarihinde yapılan I. Olağan genel kurulda seçilen Yönetim Kurulumuz, görev dağılımını tamamladıktan sonra faaliyetlerine başladı.
Uzun sokak, Eba çarşısı kat: 2 no: 2 adresinde bir ofis kiralandı.
Derneğimizin üye yapısını güçlendirmek için ve aidat ödentisini artırmak için Sarfedilen gayretler sonucunda 129 üyeye ulaşıldı.
Köyümüzün alt yapı sorunlarını gidermek için projeler geliştirmeye çalıştık. Gümüşhane Valiliğinin Cumhuriyetin 80. yıldönümü nedeniyle başlattığı “ÖRNEK KÖY PROJESİ” kapsamına dâhil olmak için Köy Muhtarlığı ve Dernek olarak müşterek müracaatta bulunuldu. Eski Gümüşhane Valisi Hasan Sayın Basri GÜZELOĞLU ve Torul Kaymakamı Sayın Birol KURUBAL ve yetkililerin katılımıyla, Zigana köyünde yapılan bir toplantı sonucu köyümüz örnek köy kapsamına alınmıştır. 28 Ağustos 2003 tarihinde Devlet ile Zigana köyü arasında yapılacak işleri içeren bir protokol imzalandı. Protokolü devlet adına Torul Kaymakamı Birol KURUBAL, Zigana Köyü adına Köy Muhtarı Hamza EROĞLU ve Dernek adına Başkan Tufan AYDOĞAN imzaladı. Bu protokol, köyün öncelikli sorunlarını kapsayan 10 maddeden oluşmuştur.
Zigana Dağı Karagüney mevkiinden çıkan ve yıllar öncesinden sulama suyu olarak Zigana Köyüne akıtılan bu suyun kanalının bozulması, toprak zeminden dolayı suyun kaybolması ve bakımının zor olması nedenlerinin yanı sıra Zigana Dağı Turizm Bölgesinin içme suyu ihtiyacının da karşılanması için bu suyun kaynağından itibaren boru içine alınarak akıtılmasına karar verildi ve çalışmalara başlandı.
Yine protokolde yer alan ve eğitime destek için öngörülen madde gereğince, ilköğretim okulunun iç ve dış boya ve badana işlemleri yapıldı. Bilgisayar sınıfı oluşturmak için 5 adet bilgisayar alındı.
Trabzon Belediyesinin katkıları ile okul bahçesinde bir çocuk parkı oluşturulmuştur.
Koruma alanı olarak A kategorisine alınan Limni Gölü ve Saranoy Yaylası piknik alanının turizme kazandırılması, doğal güzelliğinin tanıtılması ve bu sayede köyümüzün sosyo-ekonomik gelişmesine katkıda bulunulması için, bu alanın alt yapı eksikliklerinin giderilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda 2004 yılında Gümüşhane Valiliğinin gayreti ile bedeli özel idare bütçesinden ödenmek üzere TEDAŞ tarafından elektrik getirilmesi işlemi tamamlanmıştır. Bu tesisten ilerde Çay köy mevkiside elektrik alma imkânına kavuşacaktır.
Limni gölünün yol sorunu da giderilmeye çalışılmaktadır. Zigana dağından yapılmakta olan yol, bu yıl az bir çalışma ile Limni gölüne ve Saranoy yaylasına ulaşacaktır. Bu çalışma Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Köy içinden dereyi takip ederek Saranoy yaylasına ulaşan yol ise İl özel İdaresi tarafından genişletme ve güzergâh değişikliği yapılarak standardının yükseltilmesi çalışmalarına bu yıl başlatılmıştır. Bu çalışmalar sonrası köyün içinden Saranoy yaylasına ve Limni gölüne güzel bir ulaşım imkânı ortaya çıkacaktır.
Ayrıca Limni gölü ve çevresi için master planı ve peyzaj projesi gerçekleştirme çalışmaları başlatılmıştır.
Zigana Dağı Turizm Bölgesinin tanıtılması turizmcilerin bu bölgede yatırım planlamaları, devletin altyapı noksanlıklarını gidermesi ve geleneksel kültür birikimlerinin yaşatılması açısından ara verilen “Zigana Dağı Yayla Şenliği” nin 5. si Gümüşhane Valiliği ve Torul Kaymakamlığı’nın talepleri ile 17 Temmuz 2004 cumartesi günü gerçekleştirildi. Bu şenlikler Torul Kaymakamlığı, Torul Belediye Başkanlığı ve Derneğimizin oluşturduğu ortak Komite tarafından gerçekleştirilmiştir. Yerel sanatçılar, Folklor ekipleri ve TRT sanatçısı Sayın İbrahim CAN’ın katılması sağlandı. Hemşerimiz olan işadamı Sayın Aydın DOĞAN ve eşi ile Hürriyet Gazetesi Başyazarı Sayın Ertuğrul ÖZKÖK’ de şenliklere katıldı.
Dernek Yönetim Kurulumuz DSİ ile ilgili yatırımların sürekli takipçisi olmuştur. Hem Çarşı deresinin hem de Kamışlı deresinin ıslah çalışmalarını takip ederek, teressubat bentleri yaptırmıştır. Kamışlı deresine yapılacak bentler için, Molla Musa semtine ve Türüdülere yol yapılmıştır. Bu yolun su akarları ıslah edilerek Kamışlı deresine verilmiştir. Heyelana yol açan nedenler ortadan kaldırılmıştır.
Camii tadilatı ve müştemilatının yıkılıp yeniden yapılması için bir “Cami Yaptırma Komisyonu Kuruldu. Bu komisyona Dernek Başkan Yardımcısı Osman BİŞİREN Başkan, Yönetim kurulu üyemiz Erdoğan TOKGÖZ, Köy muhtarı ve yönetim kurulu üyemiz Hamza EROĞLU ve Köy esnafımızdan Hamza AYDOĞAN üye olarak seçilerek görev aldılar. Mayıs 2004 ayında başlayan inşaatımız tamamlanmak üzeredir. Tesisimiz toplam 280 m2 dir. 6 erkek tuvaleti, 3 bayan tuvaleti ve bayan şadırvanları, 16 kişinin birden abdest alacağı şadırvanlar, 25 m2 cenaze hizmetleri tesisi,40 m2 köy imamı odası ve 280 m2 olan cami avlusundan oluşmaktadır. caminin son cemaat yerinin yapılması, caminin ön ve yan cephelerinin taş dekorasyonlarının yapılması, caminin çevre hatılları ile sağlamlaştırılması, cami çatısının genişletilmesi ve boyanması, avlu demir kokuluklarının yapılması, şadırvana iniş merdivenlerinin kapatılması, çerçeve ve kapı yapılması, çevre düzenlemesi ve camiye iniş yolları ayrıca yapılmıştır. Bu tesis için İhsan TURAN ve Refik SOYTEMİZ den arsa temin edilmiştir.
Bu arada yıkılan cami imamı lojmanı yerine köyümüze ait arsada 80 m² İmam lojmanı yapılmıştır.
Üyelerimizin, Köylülerimizin ve Yönetim Kurulumuzun isteği ile Temmuz 2004 tarihinde şu andaki Dernek Merkezinde ayrıca bir Dernek Lokali oluşturuldu. Bilgisayar ve Fax cihazı alındı.
Yine derneğimizin Web sayfası oluşturuldu.
Köyümüzde devam eden kadastro çalışmalarına desteğimizi sürdürmekteyiz. Son olarak arızalanan bilgisayar yazıcıları derneğimiz tarafından yenilenmiştir
CNN Türk televizyonunda köyümüzle ilgili 30 dakikalık bir program yapılmıştır. Sayın Güven İSLAMOĞLU’nun hazırlayıp sunduğu “Her evde bir haber var” isimli programa, tarafımızdan gerekli katkı sağlanmıştır.
Derneğimiz sosyal yardımlaşma konularında da çalışmalarını sürdürmüştür. Gümüşhaneliler Derneği ile her zaman sıkı bir işbirliği içinde olmaktadır.
Derneğimiz ayrıca Trabzon Sosyal Yardımlaşma Derneği ile de işbirliği yapmaktadır. Trabzon yardımlaşma derneğinden sağlanan ayni yardımlar köyümüzde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Ramazan ayında kumanya dağıtımında taleplerimiz karşılanmıştır.
14 Mayıs 2003 tarihinde yapılan Genel kurulda, ONUR ÜYELİĞİ kriterlerinin belirlenmesi hususunda Yönetim Kuruluna verilen yetki çerçevesinde bu kriterler belirlenmiştir. Buna göre;
1- Bilim dalında Profesör unvanı alan Sayın Erdinç TOKGÖZ’e
2- Sanat dalında opera ve devlet sanatçısı olan Sayın Ömer YILMAZ’a
3- Spor dalında milli olan Teknik Direktör Sayın Ertuğrul SAĞLAM’a
4- Köyümüz ve derneğimize yapmış olduğu maddi katkıları 2005 yılı fiyatlarıyla 25.000.00 YTL yi ( 25 milyar ) aşan Sayın İsmail AYTEKİN, Sayın Necmettin AYTEKİN, Sayın Naci ORHAN ve Sayın Tufan AYDOĞAN’a onur üyeliği sıfatı verilmesi uygun görülmüştür.
ÇEVRE KORUMA TURİZM VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN (28 MAYIS 2005- 27 MAYIS 2007 TARİHLERİ ARASI) 3. OLAĞAN GENEL KURUL FAALİYET RAPORUDUR.
Yönetim Kurulunun Genel Kurulda almış olduğu öncelikli kararlar gereği, Köyümüzün alt yapı sorunlarını gidermek için projeler geliştirmeye çalıştık Gümüşhane Valiliğinin Cumhuriyetin 80. yıldönümü nedeniyle başlattığı “ÖRNEK KÖY PROJESİ” kapsamında Köy Muhtarlığımız ve Dernek olarak müşterek çalışmalarımıza devam ettik.
Üyelerimizin ve Köylülerimizin isteği ve Dernek Yönetimimizin de doğru bulduğu dernek lokalimizin hizmet vermeye devam etmesine çalıştık. Böylece Köylülerimiz ve Üyelerimiz arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağladık. Temmuz 2004 tarihinden itibaren bu merkezde faaliyet yürütmekteyiz. Dernek lokal gelirinin yeterli olmaması nedeniyle İşletmeci kira bedeli ödeyememektedir. Derneğimizin lokalinin kapanmaması için kira bedeli derneğimiz tarafından karşılanarak lokalin açık tutulması sağlanmaktadır. Mukavelemiz gereği elektrik, su ve temizlik adı altındaki genel giderler işletmeciye aittir.
Derneğimizin Web sayfasını geliştirerek derneğimizin çalışmalarının, köyümüzden haberlerin, bilgisayar ortamında üyelik hizmetlerinin, iletişim ve bolca köy resimlerinin her yere ulaşmasını sağladık. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca e-posta adresi vasıtasıyla isteyen herkesin bize ulaşmasına imkân tanıdık.
Köyümüzün Trabzon-Gümüşhane karayoluna bağlantısını sağlayan yolun Karayolu ağına alınmasına Dernek olarak elimizden gelen katkıyı sağladık. Sözkonusu bağlantı yolu Bayındırlık bakanı Sayın Faruk ÖZAK’ın katkılarıyla Karayolları ağına alınmıştır.
Zigana Dağından daha düşük kottan bir tünel yapılması konusunda Derneğimizin Gümüşhaneliler Derneği ile birlikte ortak olarak hazırladığı kroki ve dosya Sayın Faruk ÖZAK’a sunulmuştur.
Köyümüzle ilgili olarak kültürel sosyal ve altyapı çalışmalarına da önem vermekteyiz. Köyümüzün AB projesi kapsamında değerlendirilmek üzere 3 adet proje üretilerek Köy muhtarlığımız vasıtasıyla ilgili yerlere iletilmiş olup neticelenmesi beklenmektedir. Bu projelerimiz;
Derneğimiz Gümüşhaneliler Derneği ile her zaman sıkı bir işbirliği içinde olmaktadır. Derneğimizin birkaç yöneticisi aynı zamanda Gümüşhaneliler Derneğinin de yöneticisidir.
Dernek olarak bu icraatlarımızı gerçekleştirirken bizden desteğini esirgemeyen üyelerimize, köylülerimize, maddi ve manevi destek veren herkese ve canla başla çalışan yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz.
ZİGANA KÖYÜ ÇEVRE KORUMA TURİZM VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN 01.01.2007-31.12.2009 TARİHLERİ ARASINDAKİ FAALİYET RAPORUDUR.
Derneğimizin üye yapısını güçlendirmek için gayret sarf etmeye çalıştık. Bugünkü tarih itibariyle 140 kayıtlı üyeye ulaştık. Bu üyelerimizden 15 tanesi aidatlarını kredi kartı ile ve çok az bir üyemizde aidatlarını aylık veya yıllık olarak zamanında ödemektedir. Bu üyelerimize özellikle teşekkür ederiz. Yeni seçilecek Yönetim Kurulunun üye aidatlarının tahsil edilmesi konusunda yeni yöntemler geliştirmesini ve köy halkımızın derneğe üye olmasının sağlanması için gayret sarf etmesini arzu etmekteyiz.
Yönetim Kurulunun genel Kurulda almış olduğu öncelikli kararlar gereği, Köyümüzün alt yapı sorunlarını gidermek için projeler geliştirmeye çalıştık. Gümüşhane Valiliğinin Cumhuriyetin 80. Yıldönümü nedeniyle başlattığı “ÖRNEK KÖY PROJESİ” kapsamında Köy Muhtarlığımız ve Dernek olarak müşterek çalışmalarımıza devam ettik.
Derneğimizin Web sayfasını geliştirerek, derneğimizin çalışmalarının, köyümüzden haberlerin, bilgisayar ortamında üyelik hizmetlerinin, iletişim ve bolca köy resimlerinin her yere ulaşmasını sağladık. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca e-posta adresi vasıtasıyla isteyen herkesin bize ulaşmasına imkân tanıdık.
Köyümüzün Trabzon-Gümüşhane karayoluna bağlantısını sağlayan yolun karayolu ağına alınmasına Dernek olarak elimizden gelen katkıyı sağladık. Yine bu yolun onarılması için elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalıştık.
Zigana dağından daha düşük kottan bir tünel yapılması konusunda Derneğimiz ile Gümüşhaneliler Derneği gerekli adımları atmaya çalıştık. Ancak bu konuda istediğimiz noktaya gelemedik. Köyümüzle ilgili olarak kültürel, sosyal ve altyapı çalışmalarına da önem vermekteyiz. Köyümüzün AB projesi kapsamında 3 adet proje üretilerek Köy muhtarlığımız vasıtasıyla ilgili yerlere iletilmişti, ancak bu projelerin İngilizceye tercüme edilmesi ve dijital ortamda hazırlanması istendiği için bu çalışmalar tamamlanamamıştır.
Köyümüz halkından Sayın İsmail AYTEKİN tarafından köy tüzel kişiliğine bağışlanan arsa üzerinde inşaatı devam eden Kültür Merkezi binası projesi bazı nedenler ve maddi yetersizliklerden dolayı tamamlanamamıştır. Önümüzdeki yıl bu binanın bitirilmesine çalışılacaktır.
Köy tüzel kişiliğine ait olan Horece mevkiindeki alanda Torul Kaymakamlığı ile işbirliği halinde bir futbol sahası yapılması için gerekli çalışmalara başlanılması düşünülmektedir.
Derneğimiz, Gümüşhaneliler Derneği ile her zaman sıkı bir işbirliği içinde olmaktadır. Derneğimizin birkaç yöneticisi aynı zamanda Gümüşhaneliler Derneğinin de yöneticisidir.
Dernek olarak bu icraatlarımızı gerçekleştirirken bizden desteğini esirgemeyen üyelerimize, köylülerimize, maddi ve manevi destek veren herkese ve canla başla çalışan Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkür ediyoruz. Yeni seçilecek Yönetim Kuruluna başarılar temenni ederiz. Genel Kurulun Derneğimize ve Köyümüze hayırlı olmasını dileriz.31.05.2009
ZİGANA KÖYÜ ÇEVRE KORUMA TURİZM VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN 01 OCAK 2009- 31 ARALIK 2010 TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORUDUR.
Yönetim Kurulumuzun 2009 yılında yapılan Genel Kurulda almış olduğu öncelikli kararlar doğrultusunda Sayın İsmail AYTEKİN tarafından köy tüzel kişiliğine bağışlanan arsa üzerinde, inşaatı devam eden Kültür Merkezi binası projesi 2010 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılmıştır. Derneğimiz bu binanın tamamlanmasında gerekli gayreti göstermiştir. Köyümüz insanlarının daha sağlıklı ve daha modern bir binaya kavuşturulması için Dernek olarak elimizden ne geldiyse yapmaya çalıştık. Bu binamızın alt katının da önümüzdeki dönemde bitirilmesine çalışılacaktır. Köyümüzdeki tarihi, gelecek nesillere aktarabilmek için, alt katın otantik bir müze olarak tanzim edilmesini en kısa sürede tamamlamaya çalışacağız.
2009 yılında yaptığımız olağan genel kurulda söz verdiğimiz gibi Erdoğduda Hanem sitesinde derneğimize 150 m2 bir bina bağışı yaptık. Binanın mal varlığı Köy Muhtarlığımızla yaptığımız görüşme neticesinde köy tüzel kişiliğine, kullanım hakkı ise derneğimize verilmiştir. Derneğimizin kapanması durumunda mal varlığı Köy Tüzel Kişiliğine ait olacaktır. Tapuya dayalı olarak devir işlemi tamamlanan bina içerisinde gerekli onarım ve tadilat işlemleri, yine derneğimiz tarafından yaptırılmıştır.
Derneğimizin Web sayfasını yenileyerek, Dernek çalışmalarının, köyümüzden haberlerin, bilgisayar ortamında üyelik hizmetlerinin, iletişimin, unutulmaya yüz tutmuş eskilerin ve bolca köy resimlerinin her yere ulaşmasını sağladık. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca e-posta adresi vasıtasıyla isteyen herkesin bize ulaşmasına imkân tanıdık. Sitemize üye olunarak hem birbirimizle görüşme hem de hangi ilde hangi komşumuzun arkadaşımızın olduğunu daha kolay bir şekilde öğrenebiliyoruz. Düğün, nişan, cenaze gibi haberleri en kısa sürede buradan öğrenebiliyoruz. İnternet kullanan herkesin sitemizi ziyaret etmesini ve üye olmasını isteriz.
Köyümüzün Trabzon- Gümüşhane karayoluna bağlantısını sağlayan yolun Karayolu ağına alınmasında ve onarılmasında Dernek olarak elimizden gelen katkıyı sağladık. Yolun onarılması gereken diğer kısımları içinde gereken katkıyı sağlamaya çalışacağız.
Zigana Dağı’ndan daha düşük kottan bir tünel yapılması konusunda Derneğimiz ile Gümüşhaneliler Derneği gerekli adımları atmaya devam etmektedir. Bu konuda ki gündemi sürekli takip ediyoruz. Basın vasıtasıyla ve ilgili ortamlarda gerekli konuşmaları yaparak gündemi sürekli sıcak tutmaya çalışıyoruz.
2009 yılında yapılan Genel Kurulda Köy tüzel kişiliğine ait olan Horece mevkiindeki alanda Torul Kaymakamlığı ile işbirliği halinde bir futbol sahası yapılması için gerekli çalışmalara başlanması düşünülmekteydi. Ancak bu konuda herhangi bir ilerleme sağlanamadı. Önümüzdeki dönemlerde bu konu yine gündemimizde olacaktır.
Derneğimiz Gümüşhaneliler Derneği ile her zaman sıkı bir işbirliği içinde olmaktadır. Derneğimizin birkaç yöneticisi aynı zamanda Gümüşhaneliler Derneğinin de yöneticisidir. Bazı konularda gerektiğinde ortak çalışmalar yürütülmektedir.
Dernek olarak bu icraatlarımızı gerçekleştirirken bizden desteğini esirgemeyen üyelerimize, köylülerimize, maddi ve manevi destek veren herkese ve canla başla çalışan yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz.
ZİGANA KÖYÜ ÇEVRE KORUMA TURİZM VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN 01 OCAK 2013- 31 ARALIK 2016 TARİHLERİ ARASI FAALİYET RAPORUDUR. 2009 yılında yaptığımız olağan genel kurulda söz verdiğimiz gibi Erdoğdu’da Hanem sitesinde derneğimize 150 m2 bir bina bağışı yaptık. Binanın mal varlığı Köy Muhtarlığımızla yaptığımız görüşme neticesinde köy tüzel kişiliğine, kullanım hakkı ise derneğimize verilmiştir. Derneğimizin kapanması durumunda mal varlığı Köy Tüzel Kişiliğine ait olacaktır. Tapuya dayalı olarak devir işlemi tamamlanan bina içerisinde gerekli onarım ve tadilat işlemleri, yine derneğimiz tarafından yaptırılmıştır. Derneğimizin çalışmaları hali hazırda bu binada devam etmektedir. Derneğimizin Web sayfasını yenileyerek, Dernek çalışmalarının, köyümüzden haberlerin, bilgisayar ortamında üyelik hizmetlerinin, iletişimin, unutulmaya yüz tutmuş eskilerin ve bolca köy resimlerinin her yere ulaşmasını sağladık, sağlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca e-posta adresi vasıtasıyla isteyen herkesin bize ulaşmasına imkânı vardır. Sitemize üye olunarak hem birbirimizle görüşme hem de hangi ilde hangi komşumuzun arkadaşımızın olduğunu daha kolay bir şekilde öğrenebiliyoruz. Düğün, nişan, cenaze gibi haberleri en kısa sürede buradan öğrenebiliyoruz. İnternet kullanan herkesin sitemizi ziyaret etmesini ve üye olmasını isteriz. Köyümüzün Trabzon- Gümüşhane karayoluna bağlantısını sağlayan yolun Karayolu ağına alınmasında ve onarılmasında, ana yol üzerinde köyümüze ayrılan kavşağın düzenlenmesi için Karayolları nezdinde her türlü girişimde bulunmuş ve Dernek olarak elimizden gelen katkıyı sağlamıştık. Bu konuda yapılan çalışmalarda desteğini esirgemeyen Sayın Milletvekilimiz Kemalettin Aydın’a teşekkür ederiz. Söz konusu yolun onarılması ve genişleme çalışmaları yapılması için gereken katkıyı sağlamaya çalışacağız. Zigana Dağından daha düşük kottan bir tünel yapılması konusunda Derneğimiz ile Gümüşhaneliler Derneği birlikte gerekli adımları atmıştık. Söz konusu tünelin projelendirilip programa alınması için ilk defa harekete geçmiş olan Rahmetli olan Hakkı Aytekin’in yaptığı çalışmaları ve konuya ön ayak olması unutulmayacaktır. Bu vesile ile kendisini rahmetle anıyoruz. Şimdi ise yapım aşamasında olan tünelin açılışında da inşallah bulunmaya çalışacağız. Derneğimiz Gümüşhaneliler Derneği ile her zaman sıkı bir işbirliği içinde olmaktadır. Derneğimizin muhtelif tarihlerdeki yöneticilerinden Kemalettin Aydın, Tufan Aydoğan, Hamza Üstün, Mürteza Eroğlu aynı zamanda Gümüşhaneliler Derneğinde de yöneticilik yapmışlardır. Mürteza Eroğlu hala Gümüşhaneliler Derneği yönetim kurulu üyesidir. Bazı konularda gerektiğinde Gümüşhaneliler Derneği ile birlikte ortak çalışmalar yürütülmektedir. Dernek olarak Ramazan ayında mümkün mertebe ihtiyaç sahibi ailelere yiyecek içecek ve yakacak yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bu yılda imkânlarımız ölçüsünde bu gibi yardım faaliyetlerinde bulunmak istiyoruz. Derneğimizin önderliğinde onarılan camimiz ile yaptırılan tuvalet morg, gasılhane, şadırvan ve kuran kursu hizmetlerine devam etmekte, cami lojmanları ise köyümüz imamlarının barınmasını sağlamaktadır. Söz konusu cami lojmanlarının yaptırılması anında dernek olarak almış olduğumuz kararda köyümüze hizmeti geçmiş değerli kişiliklerin unutulmaması için isimlerinin bu binalara verilmesini karara bağlamıştık. Ancak 2 nolu köy imam evine verilecek isme itiraz geldiğinden Dernek yönetim Kurulu olarak bu düşüncemizi Olağan genel Kurula bırakalım istedik. Şimdi Köyümüzde yıllarca muhtarlık yapmış, camimizin ve müştemilatının yapılmasında derneğimize her türlü katkıyı sağlamış olan, daha önce ismi verilmesi düşünülen ve karara bağlanan merhum Hamza Eroğlu’nun isminin bu binada yaşatılmasını istiyoruz ve bunu genel kurulun gündemine sunuyoruz. Divan başkanından konuşmama müteakip konuyu genel kurula sunmasını ve oylama ile neticelendirmesini arz ve talep ediyoruz. Cumhuriyetin 80. Yılı nedeniyle “Örnek köy projesi” adı altında Gümüşhane Valiliği önderliğinde Torul kaymakamlığı ile yapmış olduğumuz protokolde belirtilen çalışmalardan bahsedecek olursak; 2005 yılından şu ana kadar protokole bağlanan kanalizasyon, köy içi kaldırım düzenleme işleri, içme suyu tesisi, çöp toplama hizmeti, cami lojmanı yapımı, cami ve lojmanlarının içme suyu işleri peyderpey tamamlanmıştır. Protokolde yer alan Horece mevkiindeki spor sahası hayata geçirilememiştir. Ancak protokol gereği devlet katkısı ile yapılması gündem edilen bu sahanın hayata geçirilmesinin takip edilerek sonuçlandırılması gerekmektedir. Burada en büyük gayret Köy Muhtarlığımıza düşmektedir. Dernek olarak tabi ki gerekli katkıyı her zaman sağlamaya çalışacağız. Derneğimiz Zigana Köyü Doğa Okulunun yapmış olduğu çalışmalara ve faaliyetlere sürekli destek olmaktadır. Derneğimizin tüzüğü gereği Köyümüzden yetişen üst düzey bürokrat, sanatçı, yüksek rütbe sahibi kişiler ile vergi rekortmeni işadamlarımıza onur belgesi düzenlemekteyiz. Bu yıl bu durumda onur belgesi almaya aday olarak yapmış olduğu çalışmalar ve Ülkemizin değişik illerinde açmış olduğu sergilerle bizleri ve köyümüzü onurlandıran Ressam Şengül Bişiren ’in “Onur üyeliği kriterlerimizin” 3. Maddesi gereğince, Yaratmış olduğu istihdamla bünyesinde çalıştırdığı eleman sayısı göz önüne alınan İşadamı Fuat Eroğlu’nun “Onur üyeliği kriterlerimizin” 6. Maddesi gereğince, Gümüşhane ilinde vergi rekortmeni olan İşadamı Hakan Özgün’e “Onur üyeliği kriterlerinin 6. Maddesi gereğince ve Ülkemizin savunmasında görev alıp Şehit düşen Onur Tuncel’e onur üyeliği belgesi verilmesini uygun görerek genel kurulun oyuna sunulmasına karar verdik. Konuşmama müteakip Divan Başkanından bu konuyu oylamaya sunmasını arz ve talep ederim. Köyümüz Maruflar camisinin aydınlatma işlerinin güzelliğinden bahisle bu konuda emeği ve hizmeti geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu ve buna benzer çalışmaları devam etmesi en büyük kazancımız olacaktır. Herkesin becerebildiği kadarıyla bu köy için elini taşın altına koymasında fayda vardır. Bu tip çalışmaların geleceğimize ışık olacağına inanıyorum. Dernek olarak bu icraatlarımızı gerçekleştirirken bizden desteğini esirgemeyen üyelerimize, köylülerimize, maddi ve manevi destek veren herkese ve canla başla çalışan yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Sevgi ve Saygılarımla -Tufan AYDOĞAN – Dernek Başkanı |